Kančík nikaragujský

Neohodnoceno

Hypsophrys nicaraguensis (kančík nikaragujský) je cichlida ze Střední Ameriky dorůstající 15–25 cm. Má pestré zlaté, modré a oranžové zbarvení. Je klidná, ale při rozmnožování teritoriální. Je všežravec, konzumuje granule, zeleninu i živou potravu. Vyžaduje akvárium od 300 l s písčitým dnem, úkryty, pH 7,0–8,0 a teplotou 24–28 °C. Atraktivní druh pro zkušenější chovatele.

Dostupnost Momentálně nedostupné
Kód: 1172
299 Kč
Kančík nikaragujský
Neohodnoceno

Hypsophrys nicaraguensis, známý také jako kančík nikaragujský, je cichlida pocházející ze Střední Ameriky, konkrétně z řek a jezer v Nikaragui a Kostarice. Je oblíbený díky svému pestrému zbarvení a zajímavému chování.

 

Stručná charakteristika:

Vzhled: Má štíhlé, protáhlé tělo s pestrým zbarvením – zlaté, modré, zelené a oranžové odstíny s tmavou čarou podél boků. Samci bývají větší a pestřejší než samice.

Velikost: Dorůstá 15–25 cm (samci větší, samice menší).

Chování: Relativně klidný druh mezi cichlidami, ale během rozmnožování může být agresivní a teritoriální. Vytváří páry a pečuje o potomstvo.

Strava: Všežravec – přijímá granule, vločky, zeleninu (např. hrášek, špenát) i mraženou nebo živou potravu.

Chov v akváriu: Potřebuje akvárium o objemu alespoň 300 litrů, s písčitým dnem, kořeny, kameny a rostlinami. Voda by měla mít pH 7,0–8,0, teplotu 24–28 °C a kvalitní filtraci.

 

Hypsophrys nicaraguensis je krásná a zajímavá ryba vhodná pro zkušenější chovatele, kteří jí zajistí dostatek prostoru a odpovídající podmínky.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Kančíci
Chování:: Samci jsou vůči sobě agresivní, v době tření napadají i další ryby
Krmivo:: Všežravec
Latinský název:: Hypsophrys nicaraguensis
Max. velikost:: 15-25cm
Náročnost chovu:: Poměrně snadný
Odchov:: Jednoduchý
Optimální teplota vody:: 24-28°C
Požadované pH:: 7,0-8,0 pH
Původ:: Střední Amerika
Snášenlivost:: Chovat jen s podobně velkými rybami
Věk:: cca 15let
Velikost nádrže:: od 300 litrů
Velikost při prodeji:: -
Zbarvení:: Žlutá, modrá, červená, černá

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: